Çiğ köfte tepsisi taban kısmı kirtişli ,bu sayede yoğurma işlemi kısa sürüyor,
Fakat benim yaptığım çiğ köfte iki saat den aşağıya düşmüyor
Kendi sattığım düğür ,GAZİANTEP düğürü bizim buralrda köftelik bulgura düğür deniliyor ,bu bulgur diğerlerine nazaran sert ama bir okadar da lezzetli oluyor
Düğürün tepsiye koyulmasından sonra soğan ve sarımsakların ince şekilde doğranmışını 1 saate yakın süre ,soğanların zarlarının uçar durum alana kadar kaybolanakadar yoğurma işlemine başlıyorum.
Yogurma işlami bittikden sonra resimde görüldüğü gibi yeteri kadar biber salçası hem tad hem renk veriyor.
Biber salçası ile yoğrulan düğürler bu hale geliyor,sırada baharak kısmı sonrasında ,bağırsaklar için hakiki zeytin yağı sonrası aşağıda
Buraya kadarağır ve yoruçu kısmı idi fakat çiğ köfteyi yedirecek olan en önemli kısmı tabaklara süslemesidir ,eller yardımı ile verilen desen gerçekten çok önemli
Başlanğıç
Tabak doldu
Çiğ köftenin olmazsa olmazları ayran limon marul ,burda çıkmamış ama nar eşkisi
Son olarak ,canı ceken arkadaşlar kusura bakmasın
Sağlıcakla kalın.