6 Haziran 2010 Pazar

SEDİR AĞACINDAN KOVANLARIM GELDİ

Sevgili arı dostlarım 30 adet sedir kovanlarım geldi , kovanların resimlerini çekerek yayınlamak istedim  gerçekten  malzeme, işçilik  birinci sınıf ,uzun ömürlü bir kovan  sağlam dayanıklı sııtandart ölçülerde
altında bulunan havalandırmalar sayesinde kovan içinde rutubet oluşumu sıfır. Bu kovanlardan geçen sene almıştım faydasını fazlası ile gördüm millet şuanda ikinci katı atarken ben üçünçü kata başaladım ve bunun sebebinin  daha çok kovanlardan kaynaklandığını biliyorum çünkü eski kovanlardanda var şuanda saten bunları almam daki neden eski kovanalrdaki arıları bu yeni gelen kovanlara aktarmak aynı yılın ogulları olmasına rağman daha kat atamadığım arılarvar , bir de bu arada sedir ağacının diğer ismi ise katran ağacı  katran demek bakteri virüs kurt tarzı  canlıların imhasında kullanılır bizim buralrda  büyük baş hayvanalrda bir bölgesinde yara veyahut da kesik var ise oraya katran sürerek tedavi edilir katran sürülmesinin sebebi ise  sinek ve  benzeri canlıların oraya konup  sonrasında o yaranın kurtlanmasına sebeb olmasını engellemektir . Bundan dolayıdır ki kovanalrımızda  bu şekilde  canlıların  barınması enğellenmiş oluyor  ve burcu burcu kokuyor sedir ağacı ,sağlıcakla kalın arı dostları.








Bu da kovanın iç görüntüsü.



4 yorum:

  1. Erkan kardeş Kovanların hayırlı oğurlu
    olsun,selamlar.

    YanıtlaSil
  2. Selam,
    Yeni kovanlarınız hayırlı olsun. Evet, bildik adı kat(ı)ran, yüksek yapılı, iğne yapraklı bir orman ağacıdır. Aynen dediğiniz gibi ondan elde edilen kara renkli , kokulu sıvı keçi ve koyunların ilaçlanmasında kullanılıyor. Bit, pire,kene ve yaralardaki kurtlar için tamamen organik bir ilaçtır.

    YanıtlaSil
  3. tahsin abi teşekürler ,abi dediğin gibi faydası çok bunun yanısıra kokusu gerçekten çok güzel

    YanıtlaSil