23 Ağustos 2011 Salı

GÖRÜŞMEYELİ UZUN ZAMAN OLDU

Sevgili arı dostları uzun süredir  blogu güncelliyemdim , daha dogrusu bilgisayarın başına geçip şunları yazayım bunları yazayım derken ol görüpte bişey yazamadım  birde  arıların ilk hasadı  daha sonra  arıları çoğaltma işlemelri  derken  dediğim gibi baya bir uzun süre geçmiş nasip bu güneymiş . Belli bir süredir  köyde idim arıalrın y anında  onların ballarını süzdüm daha sonra sparişini verdiğim kovanalr geldi  (gelecek seneye yatırım) onları  arılandır , onlara yumurtlayan anaları ver   yetmeyenlere ana arı çıkarttırderken baktım ki zaman su gibi akmış gitmiş.Şimdi görsellerde sıra ilk olarak aldığım kovanların  resimlerini yayınlıyayım bunlar  hep polen almalı ama  iç kısımlarının fotograflarını çekemk aklıma gelemdi .

Antalyanın elmalı  ilçesinde yapılan kovanalrımız , yalnız biz  sungurludan tadarik ediyoruz .

Burada da arılandırlmış duurmdalar  son sürat polen akışı var  nede olsa  onlarda bir koloni oldular  ve hayatlarını devam ettirmek için  polene  ihtiyaç duyacakalr  bal takviyesi  bir şekilde  yapılır ama  polen zor  tabi bunu arıalrda  iyi biliyorlar.


Eski kovanalrım  daha doğrusu il göz ağrılarımız  burda ki arıalrın 2. ve 3. ballaıkları  alınarak ilk hasadı yaptım  ,süzülen çıtalr  tekrar verielrek  kışlık besinleri stoklaması saglandı son bakılan kontrollerde  verilen çıtalrın 1/3 'nün dolduğu gözlemlendi  durumalrı gayet güzel  ve balalrı alındıkdan sonrada  tolamda 55 arı bölme işlemi yapıldı .
Arılardan boş kaldıkca bağın içerisindekiş meyvalarla onların bakımları ile üğraşıyorum  , bu elma  çok çok eskiden dikilmiş   fakat her sene abartısız yerden iki karış mesafeye kadar  dalalrının her yerinde meyva olur , cinsi ankara misket elması sanırsam ,bu sene toplamayla yemeyle dagıtmayla bitiremedik dicektim ama herşeyin bir sonu olduğu gibi şuanda da dalda  dökülmedi ise bir kaçtane kaldı.
Burda da o bir kaç tane :)

deveci armutu sanırsam  ,al yanaklı

Biraz da cevremizde açan yaz çiçeklerinden bahsedelim , yazın gelemsiyle  o  bahar çiçekelri çoktan kayboldu yerlerini sıcakalra dayanıklı   çabuk susamayan  ve az çiçek açan bitkilere bıraktı , elimden geldiği kadar  bu yöredeki çiçekleri resimlemeye çalışıyorum  bu ve diğerleride onalrdan bazıalrı .

Bu sarı alman papatyaları  her dönem açmakta
Arılar bu sarı dikenelrden oldukca güzel nekrtar getiriyor.

Bombus da boş durmuyor  tabi,


Teyze oğlu , onada arıalr hakkında kısa bir  uygulama yaptırdım ,istekli ama dur bakalım ...

Balınız  bol  ve berekteli olsun
SAYGILAR .

3 yorum:

  1. Hasatın hayırlı ve bereketli olsun,selamlar.

    YanıtlaSil
  2. وكان الحصاد خصبة جدا، تحيات السعودية
    Maasallah Maasallah

    YanıtlaSil
  3. eyvallah mehmet abi ,iyiki varsın.

    YanıtlaSil